Strandwandeling Eiland van Maurik

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseren we een leuke strandwandeling voor alle cursisten.

Deze keer maken we een strandwandeling op het Eiland van Maurik te Maurik en verzamelen we om 10:30 uur.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het hondenstrand in Maurik staat sinds oktober 2019 op de kaart. Klaar om door al onze honden ontdekt te worden! Hier mogen honden het hele jaar door loslopen en zwemmen.

Het hondenstrand ligt in een baai van de Nederrijn en doordat dit stromend water is, is het water minder gevoelig voor blauwalg dan in kleine meertjes.
Parkeren kan (gratis) op de parkeerhaventjes bij het losloopgebied.

Lengte

+/- 1 Km

Wandeltijd

+/- 1 uur

Startpunt

Om 10:30 uur verzamelen op de parkeerplaats aan de Eiland van Maurik 7 4021 GG Maurik (route)

Iedereen is welkom!

Het eiland van Maurik is niet alleen leuk om te zwemmen, maar je kunt hier ook prachtig wandelen.

Als je naar rechts loopt vanaf de ingang van het hondenstrand, kun je een paar kilometer doorlopen langs het water. Verderop worden er watersporten beoefend. Erg leuk om naar te kijken!

Vanaf het hondenstrand kun je ook linksaf over de dijk heen wandelen. Dan kom je uiteindelijk bij het vakantiepark Eiland van Maurik. Hier ligt de jachthaven en het levendige gebied. Vooral in de zomermaanden is dit een druk bezochte plek.

De hond moet hier wel aan de lijn. Na het zwemmen is het tijd voor een lekkere pannenkoek op het terras bij pannenkoekenrestaurant De Waterspiegel.

Makkelijke wandeling. Geschikt voor elk fitnessniveau. Makkelijk begaanbare paden. Geschikt voor elk niveau.

Aanmeldformulier

Gebruik onderstaand formulier om u aan te melden voor de Hondenschool Geldermalsen en Hondenschool Spijkenisse hondenwandeling. Het verplicht u tot niets maar het is fijn als we weten hoeveel honden en baasjes ermee lopen en horeca op de hoogte is van het aantal gasten.